piątek, 30 maja 2008

CrabRagoon

Crab Ragoon widnieja na kazdym menu w Tajlandzkich restauracjach w Stanach, a w Tajlandii kompletnie nieznane. Swietne jako przystawka.


(na 20 pierozkow)
Crab Ragoon
  • 20 kwadracikow - ciasto do wontonek ( zakupione w Kuchni Swiata)
  • 4 paluszki krabowe
  • 3/4 serka smietankowego typu filadelfia, oze byc ze szczypiorkiem
  • 1/2 cebuli dymki
  • 1 lyzeczka posiekanego szczypiorku
  • sol, pieprz
  • 2 szklanki oleju do smarzenia

Kroimy i dziabdziamy lyzeczka paluszki krabowe, dodajemy serek, cebulke, szczypiorek, doprawiamy. Nie miksujemy , kawaleczki paluszka krabowego sa Ok
Na ciasto kladziemy lyzeczke masy, zwilazamy brzegi ciasta woda i sklejamy na pol a potem pozostale brzegi pod spod " na koperte" ( rys)


W woku lub duzym garnku smarzymy przez ok1 min z kazdej strony na jasno zloty kolor.
Olej musi byc bardzo goracy!
Podawac z sosem slodko - ostrym.

Brak komentarzy: