(na 20 pierozkow)
Crab Ragoon
- 20 kwadracikow - ciasto do wontonek ( zakupione w Kuchni Swiata)
- 4 paluszki krabowe
- 3/4 serka smietankowego typu filadelfia, oze byc ze szczypiorkiem
- 1/2 cebuli dymki
- 1 lyzeczka posiekanego szczypiorku
- sol, pieprz
- 2 szklanki oleju do smarzenia
Kroimy i dziabdziamy lyzeczka paluszki krabowe, dodajemy serek, cebulke, szczypiorek, doprawiamy. Nie miksujemy , kawaleczki paluszka krabowego sa Ok
Na ciasto kladziemy lyzeczke masy, zwilazamy brzegi ciasta woda i sklejamy na pol a potem pozostale brzegi pod spod " na koperte" ( rys)
W woku lub duzym garnku smarzymy przez ok1 min z kazdej strony na jasno zloty kolor.
Olej musi byc bardzo goracy!
Podawac z sosem slodko - ostrym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz